Informatie voor ouders

Als jouw kind moeilijkheden heeft met lezen en misschien ook met spelling, kan hij of zij dyslectisch zijn. Dan is Leestalent jouw vraagbaak en aanspreekpunt voor advies, begeleiding en eventueel onderzoek en behandeling.

Per onderwerp vind je hieronder meer informatie.

Wat is dyslexie?

Jouw kind heeft voldoende hulp gekregen op school om te leren lezen en spellen. Maar tóch blijft hij of zij er maar moeite mee houden. Dan kan er sprake zijn van dyslexie. Wil je weten wat dyslexie nu precies inhoudt? Lees dan verder!

Aanmelden voor dyslexiezorg

Wij begrijpen dat er veel vragen bij jou leven op het moment dat je jouw kind wilt aanmelden voor dyslexiezorg. Wij helpen je graag om veel van deze vragen weg te nemen. Klik op onderstaande knop voor meer informatie over een aanmelding bij Leestalent

Kosten en vergoeding

Wanneer er bij jouw kind sprake is van ernstige dyslexie, dan vergoedt de gemeente alle kosten die gemaakt worden voor het dyslexietraject. Wilt je weten hoe dit in zijn werk gaat en wat u hiervoor moet regelen? Klik op onderstaande knop voor meer informatie over kosten en vergoeding.

Dyslexieonderzoek

Het dyslexietraject start altijd eerst met een onderzoek naar de ernst van de dyslexie. Maar hoe zit dit onderzoek eruit? En wat houdt het onderzoek precies in? Klik op onderstaande knop voor meer informatie

Dyslexiebehandelingen

Uit het dyslexieonderzoek blijkt dat het inderdaad sprake is van ernstige dyslexie en dat het behandeltraject opgestart mag worden. Maar wat houdt dit behandeltraject precies in? En wat wordt er van uw kind en van u verwacht tijdens dit traject? Klik op onderstaande knop voor meer informatie.

Na de behandelingen

Uw kind is klaar met zijn of haar behandeltraject en wij kunnen ons goed voorstellen dat u denkt: “Hoe nu verder?” Hoe kan ik mijn kind verder nog verder helpen en welke mogelijkheden zijn hiervoor? Klik op onderstaande knop voor meer informatie.