Skribbel®

Skribbel® is een innovatieve online behandelmethode voor kinderen met dyslexie, ontwikkeld door Educto.

Skribbel® is ingericht om de omgeving van het kind intensief bij de dyslexie behandeling te betrekken. Ouders en leerkrachten krijgen instructies en tips die het oefenen leuk maken en het kind gemotiveerd houden. Ook kunnen zij online met elkaar communiceren en de voortgang volgen. Zo zorgt Skribbel® voor betrokken hulp waarbij het kind centraal staat.  Leestalent werkt tijdens de behandelingen uitsluitend met Skribbel.

Skribbel® biedt kinderen een aantrekkelijke, speelse omgeving. Via een op het kind afgestemde reis door een dierentuin, worden leuke, stimulerende en zinvolle werkvormen aangeboden. Het kind wordt op zijn reis door de dierentuin vergezeld door oppasser Dex, die van alles uitlegt en eekhoorntje Skribbel, die meer als een maatje fungeert.

Benieuwd hoe de leefomgeving van Skribbel® eruit ziet? Bekijk dan deze video:

Benieuwd wat Skribbel voor jouw kind/leerling kan betekenen?

Uniek behandeltraject voor elk kind
Het behandelprogramma is systematisch opgebouwd en volgt de bestaande leerlijnen voor lezen en spelling. Elke behandeling wordt afgestemd op het niveau en de onderwijsbehoeften van uw kind. Dit betekent dat ieder kind een uniek behandeltraject volgt.

Intensieve betrokkenheid van ouders  
Skribbel® ondersteunt ouders met uitgebreide informatie over de lesinhoud, samen met tips en instructies om het kind zo goed mogelijk te helpen. En via de ingebouwde communicatie-app kunt u als ouder te allen tijde overleggen.

Communicatie met school
Door middel van de communicatie-app is het voor een leerkracht of intern begeleider mogelijk om snel en makkelijk te communiceren met de behandelaar en ouders. School heeft inzicht in de voortgang van elk kind en ook alle tips, instructies en instructiekaarten zijn inzichtelijk en te downloaden.

Geen ED? Toch een verantwoord steuntje in de rug! Ook kinderen die geen Ernstige Dyslexie (ED) hebben, maar wél een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij hun leesontwikkeling, kunnen baat hebben bij Skribbel®. Neem contact op met ons klantcontactcentrum over particuliere mogelijkheden.

  

Meer informatie

Heeft u vragen over het behandelprogramma Skribbel? Neem dan contact op via 078 – 790 00 55 of mail naar info@leestalent.nl

Educto heeft de bewezen methodiek “Effectieve directe instructie” voor haar label Leestalent
structureel verweven in de behandelmethodiek Skribbel®. Dit betekent dat een behandelaar bij iedere
behandelmodule standaard de verschillende stappen van het EDI-model met zijn/haar cliënt doorloopt.

Download onderstaand document om meer over EDI en Skribbel® te lezen.