Over Leestalent

Leestalent is onderdeel van hét Kindzorgcentrum Educto. Al sinds 2009 biedt de organisatie vergoede dyslexiezorg voor kinderen met ernstige dyslexie.

Leestalent behandelt op heel veel scholen in Zuidwest-, Midden- en Oost-Nederland. En met ook nog eens een aantal eigen vestigingen in die regio’s is de dyslexiezorg nooit ver weg.

Meer weten? Maak een keuze uit onderstaande onderwerpen.

Missie en visie

Waar wij bij Leestalent voor staan

Wij geloven dat lezen essentieel is voor de opname van kennis en informatie. En daarmee voor onafhankelijkheid. We leven tenslotte in een wereld die door schrift wordt ondersteund. Leestalent maakt lezen weer leuk en vergroot daarmee de kans op succeservaringen.

Ontstaan

Leestalent is voortgekomen uit 12-Learn (opgericht in 2006) en al sinds de start van de vergoede dyslexiezorg in 2009 als een van de eersten actief in deze branche. Leestalent is actief betrokken bij het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie als adviseur van het bestuur. Als een van de eerste aanbieders in Zuid-Holland hebben wij ook het keurmerk ontvangen.

Expertise

Onze behandelaars zijn orthopedagogen of psychologen die een aanvullende opleiding voor dyslexiezorg hebben gevolgd. De behandelaars zijn allen ingeschreven in het Nederlands Kwaliteitsregister Dyslexie en lid van het SKJ.