Maak kennis met Skribbel®!

Skribbel® is ingericht om de omgeving van het kind intensief bij de dyslexie behandeling te betrekken. Ouders en leerkrachten krijgen instructies en tips die het oefenen leuk maken en het kind gemotiveerd houden. Ook kunnen zij online met elkaar communiceren en de voortgang volgen. Zo zorgt Skribbel® voor betrokken hulp waarbij het kind centraal staat. 

Benieuwd hoe de leefomgeving van Skribbel® eruit ziet? Bekijk deze video:

Skribbel® is een innovatieve online omgeving voor kinderen met dyslexie. Dit programma wordt gebruikt tijdens de (vergoede) dyslexie begeleidingen. Skribbel ® biedt kinderen een aantrekkelijke, speelse omgeving. Via een op het kind afgestemde reis door een dierentuin, worden leuke, stimulerende en zinvolle werkvormen aangeboden. Het kind wordt op zijn reis door de dierentuin vergezeld door oppasser Dex, die van alles uitlegt en eekhoorntje Skribbel, die meer als een maatje fungeert.

Benieuwd wat Skribbel voor uw leerling kan betekenen? 

Uniek behandeltraject voor elk kind

Het behandelprogramma is systematisch opgebouwd en volgt de bestaande leerlijnen voor lezen en spelling. Elke behandeling wordt afgestemd op het niveau en de onderwijsbehoeften van ieder kind. Dit betekent dat ieder kind een uniek behandeltraject volgt.

Communicatie school

Door middel van de communicatie-app is het voor u als leerkracht of intern begeleider mogelijk om gemakkelijk te communiceren met de behandelaar en ouders. De school heeft inzicht in de voortgang van het kind en ook alle tips, instructies en instructiekaarten zijn inzichtelijk en te downloaden door u.

Geen EED? Toch een verantwoord steuntje in de rug!

Ook leerlingen die geen Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED) hebben, maar wél een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij hun leesontwikkeling, kunnen baat hebben bij Skribbel®. Want Skribbel® biedt verantwoorde oefenvormen om ernstigere leesproblemen in de toekomst te voorkomen.

Wilt u op school voor meer zorgleerlingen gebruik maken van Skribbel®? Ook dat is mogelijk. Hiervoor geldt dat een zorgspecialist binnen de school opgeleid moet worden om het programma optimaal te kunnen gebruiken. Op deze manier sluiten het online platform optimaal aan bij de specifieke onderwijsbehoeften van het dyslectische kind.  

Benieuwd wat Skribbel® voor uw leerling kan betekenen?
Heeft u vragen over het behandelprogramma Skribbel? Neem dan contact op via 078 – 790 00 55 of mail naar info@leestalent.nl

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

    Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

    Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

    Volg ons op