Even voorstellen: Onze behandelaar Chantal Pors

Hoi! Kun je wat over jezelf vertellen?

Hoi! Ik ben Chantal (25) en ik woon in de Hoeksche Waard. Ik werk nu iets meer dan een jaar bij Leestalent. Hiervoor heb ik, tijdens mijn studie Psychologie, gewerkt als ambulant begeleider. Als ambulant begeleider kwam ik op basis- en middelbare scholen, maar ook bij kinderen thuis.

Klinkt goed! Waarom ben je bij Leestalent gaan werken?

Ik heb het werken met kinderen en jongeren altijd heel leuk gevonden, vandaar dat ik er voor gekozen heb om een master Kinder- en Jeugdpsychologie te volgen. Na het behalen van mijn diploma wilde ik heel graag aan de slag als behandelaar. Bij Leestalent kon ik aan de slag als dyslexiebehandelaar in mijn eigen regio: de Hoeksche Waard. Ik werk nu op verschillende scholen dichtbij huis. Dat vind ik heel fijn: weinig reistijd en juist veel kinderen zien op een dag. Op donderdag kan ik zelfs een beetje uitslapen: dan werk ik op een school in mijn eigen straat haha.

Wat houdt jouw functie als behandelaar eigenlijk in?

Als dyslexiebehandelaar of begeleider zie ik kinderen die moeite hebben met lezen en/of spelling. Samen met de kinderen ga ik op zoek naar de beste manier om ze te helpen. Zo lezen we elke les uit een boek passend bij hun leesniveau, oefenen we het vlot en nauwkeurig lezen van verschillende soorten woorden en werken we aan spellingcategorieën die lastig zijn voor het kind. Tot slot houden we als behandelaar ook de sociaal-emotionele ontwikkeling in de gaten. Zo leggen we uit wat dyslexie is en helpen we het kind om hier goed mee om te gaan.

Interessant! En wat vind je daar leuk aan?

Bij Leestalent vinden we maatwerk erg belangrijk. Geen één les is hetzelfde. Ieder kind is immers uniek. Het is voor mij dan zoeken naar wat werkt voor een kind, een soort detective werk. Dat maakt het werk afwisselend en tegelijkertijd uitdagend. En daarnaast geeft het werken met kinderen me veel energie. Kinderen kunnen heel direct en grappig uit de hoek komen. Daar kan ik echt van genieten!

Wat voor leuks doe je nog meer in je vrije tijd? 

Ik ben graag creatief bezig. Zingen, gitaar spelen en dansen vind ik erg leuk. Maar ik kan ook genieten van een dagje hangen op de bank. Netflix, een dekentje en wat popcorn. Heerlijk haha!

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

    Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

    Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

    Volg ons op