Informatie voor verwijzers

Wanneer ouders bij u komen met zorgen over lezen en spelling bij hun zoon of dochter, kunt u doorverwijzen naar de vergoede dyslexiezorg. Bij Leestalent zal de hoofdbehandelaar bekijken of het kind in aanmerking komt voor dyslexiezorg. De zorg biedt Leestalent.

Dyslexie informatie voor verwijzers

Een zorgverlener kiezen

Ouders van kinderen met dyslexie hebben een vrije keuze voor een behandelinstituut. Als ouders bij u komen voor een verwijzing voor dyslexiezorg, dan is Leestalent een goede keuze. Als zorgverlener heeft Leestalent een contract met veel gemeentes voor het bieden van vergoede dyslexiezorg aan kinderen van 7-13 jaar. Behandeling door Leestalent vindt altijd plaats dicht bij het kind en zijn omgeving, meestal gewoon op school!

Een goede behandeling herkennen

De keuze voor een gekwalificeerde dyslexiezorgaanbieder is belangrijk voor het slagen van de behandeling. Het advies is om te kiezen voor een zorginstelling die is aangesloten bij het NKD (Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie).

Het team van Leestalent bestaat uit psychologen en orthopedagogen (dyslexiespecialisten) die over de juiste kwalificaties beschikken. Leestalent is aangesloten bij het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie (NKD) en werkt met geregistreerde professionals (zowel BIG als het SKJ-register) die werken volgens hun professionele standaard. Zij gebruiken de geldende protocollen als richtlijn voor de te leveren zorg. Onze onderzoekers en (hoofd)behandelaars zijn ingeschreven bij de beroepsverenigingen NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en NVO (Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen).

Kosten en vergoedingen

Leestalent heeft een contract met ruim 125 gemeenten.  Deze vergoeden de dyslexiezorg wanneer is aangetoond dat het leerlingdossier voldoet aan de eisen die in dit verband worden gesteld.

 

Onderzoek en behandeling door Leestalent

Hoe wij werken

Leestalent brengt de dyslexiezorg naar de kinderen toe door de behandeling op school uit te voeren.

Wanneer ouders kiezen voor Leestalent, dan wordt een aantal documenten opgevraagd om het dossier aan te maken.

Nadat het schooldossier is beoordeeld en de procedure verduidelijkt, krijgt de leerling meestal twee onderzoeken. Dit zijn een intelligentieonderzoek en een lees-/spellingonderzoek, waarbij ook het dyslectisch profiel wordt onderzocht.

Na ongeveer vier weken volgt een nabespreking waarin ouders te horen krijgen of er sprake is van dyslexie en of er een indicatie behandeling kan worden gegeven. De ouders kunnen dit verslag met de school delen.

Wordt een indicatie tot behandeling gegeven, dan behandelen wij het kind in principe in zijn/haar vertrouwde omgeving: op school.

Samenwerking

Wanneer er twijfel bestaat of het schooldossier voldoet aan de eisen, is altijd overleg mogelijk met de coördinator om te zorgen dat ouders en kind het goede advies krijgen.

 

Klik hier voor meer informatie,

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

    Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

    Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

    Volg ons op