Even voorstellen: onze nieuwe behandelaar Malou Franke

Hoi Malou! Kun je wat over jezelf vertellen?

Hoi! Ik ben Malou Franke en als je mij op 12 jarige leeftijd had gevraagd wat ik later wilde worden zou ik “kinderpsycholoog” hebben gezegd. Ik heb altijd al geweten dat ik kinderen wilde helpen. In 2016 ben ik dan ook afgestudeerd als kinder- en jeugdpsycholoog. Ik werk 3 dagen in de week voor een kleine praktijk en sinds kort ben ik ook dyslexiebehandelaar bij Leestalent.

Klinkt goed! Waarom ben je bij Leestalent gaan werken?

Ik ben altijd al een taal-freak geweest en je kon mij altijd blij maken met boeken of het leren van nieuwe talen. Ik wilde graag werk doen waarbij ik mijn passie voor taal én mijn passie om kinderen te helpen kon combineren en Leestalent sloot daar perfect bij aan.

Wat houdt jouw functie als behandelaar eigenlijk in?

Als een kind de diagnose dyslexie krijgt en in aanmerking komt voor behandeling kom ik in beeld. Ik werk op school en haal dan de leerling uit de klas om via spelletjes, filmpjes en oefeningen te werken aan spellingregels en om het plezier in lezen te stimuleren. Na een tijdje neem ik dan weer testjes af om te zien hoe veel beter de leerling al is geworden en waar we nog wat extra aandacht aan moeten geven.

Interessant! En wat vind je daar leuk aan?

Ik vind het erg leuk om lang met een leerling te werken. Er ontstaat een band en je ziet leerlingen dan groeien. Zowel in de lengte als in wat ze allemaal kunnen dat ze aan het begin nog niet konden.

Wat voor leuks doe je nog meer in je vrije tijd? 

Ik sport graag. Op dinsdagen yoga, woensdagen en zaterdagen volleybal en op zondag bootcamp. Ook luister of maak ik graag muziek. En ja. Ik lees natuurlijk erg veel boeken ?

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

    Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit.

    Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

    Volg ons op